Neem vandaag nog contact:           0473977264           talectum@hotmail.com

Autisme-coaching

met expertise verstandelijke beperking

  • Begeleiding van jongeren en volwassenen met autisme (en verstandelijke beperking)

  • Begeleiden van gezinnen en ouders met kinderen met autisme

BOEK: Leven met sensaties: begrijp je zintuigen

 

Kernwoorden Informatieverwerking, zintuigen, sensorische patronen

Doelpubliek (jong) volwassenen, ouders, leerkrachten, begeleiders, therapeuten, dokters, ....

Kostprijs €29,50

 

In dit boek worden vier sensorische patronen uitgelegd: zoeker, toeschouwer, vermijder en sensor. Deze patronen kunnen een verklaring bieden waarom jij je gedraagt zoals je je gedraagt. Als zoeker en toeschouwer heb je méér sensorische input nodig en als vermijder en sensor raak je sneller overprikkeld. De zoeker zal actief en op een creatieve manier op zoek gaan naar prikkels, terwijl de toeschouwer niet altijd door heeft dat hij/zij meer nood heeft prikkels. De toeschouwer merkt dingen in de omgeving niet altijd op. De sensor weet zeer goed voor wat hij/zij erg gevoelig is en welke prikkels net kalmerend werken. De sensor communiceert hier heel duidelijk over. De vermijder zal eerder prikkels zoveel mogelijk vermijden.
Het mooie aan dit boek is dat deze sensorische patronen gelden voor iederéén en dus niet enkel voor personen met autisme, hoogsensitiviteit, ADHD etc. Iedereen zal zich min of meer herkennen in één van deze patronen.
De auteur slaagt erin om met eenvoudige taal de invloed van de sensorische patronen op het dagelijks leven uit te leggen. Je krijgt heel duidelijk zicht op je eigen functioneren.
Het boek is heel eenvoudig geschreven, in begrijpbare taal. Het leest daardoor erg vlot.