-Handelen vanuit talenten-

AUTISME-COACHING met expertise verstandelijke beperking

Neem vandaag nog contact:           0473977264           talectum@hotmail.com

Welkom bij Talectum!
Talectum heeft een aanbod voor jongeren en volwassenen met autisme en een verstandelijke beperking en hun netwerk.
Daarnaast biedt Talectum ondersteuning voor ouders en grootouders van kinderen met autisme (met of zonder verstandelijke beperking).
Professionelen kunnen terecht bij Talectum voor vormingen op maat, speciaal voor de doelgroep autisme en een verstandelijke beperking.

Schaal emotionele ontwikkeling

De SEO is een zeer uitgebreide vragenlijst waarbij de emotionele ontwikkeling van een persoon (kind tot en met volwassene) in kaart wordt gebracht.

 

Mensen met autisme en/of een verstandelijke beperking functioneren soms lager dan hun biologische leeftijd zou verwachten. In bepaalde situaties kan het zinvol zijn om het emotioneel functioneren in kaart te brengen.
Wanneer gedragsproblemen zich voordoen, is het noodzakelijk om te kijken naar het waarom van het gedrag. Bijna altijd vinden we het antwoord binnen de emotionele ontwikkeling. We komen vaak tot de conclusie dat de gedragsaanpak niet is afgestemd op de onderliggende noden van de persoon in kwestie. Door in te spelen op een lager emotioneel niveau brengen we rust en een gevoel van veiligheid. Van daaruit kan de persoon in kwestie terug beginnen leren en groeien.

 

Bij Talectum wordt standaard gebruik gemaakt binnen de begeleiding van de inzichten van Emotionele Ontwikkeling. Een afname is daarom niet noodzakelijk. Doch kunnen resultaten van de SEO voornamelijk de omgeving inzichten geven en leidt dit vaak tot 'aha-momenten'. 

 

Informatie

Praktische info

Een afname gebeurt aan huis of in de praktijk, en zonder kinderen.
In totaal duurt de afname 3 à 4 uur, wat verspreid kan worden over een tweetal sessies.
Na de afname maak ik een uitgebreid verslag, dat ik jullie bezorg. Er volgt uiteraard een terugkoppeling van de resultaten in een gesprek, waar jullie al jullie vragen kunnen stellen.

 

 

Meer informatie over SEO vind je onder de rubriek 'inspiratie'

Tarieven rond afname vind je onder 'tarief'

Heb je vragen? Dan mag je me steeds contacteren