Neem vandaag nog contact:           0473977264           talectum@hotmail.com

Autisme-coaching

met expertise verstandelijke beperking

  • Begeleiding van jongeren en volwassenen met autisme (en verstandelijke beperking)

  • Begeleiden van gezinnen en ouders met kinderen met autisme

Talectum maakt gebruik van het Sensorisch Profiel van Olga Bogdashina. Dit is een zeer uitgebreide vragenlijst, die de prikkelverwerking in kaart brengt bij mensen met autisme.

Enerzijds krijgen we zicht op over-en-onderprikkeling bij élk zintuig. Anderzijds geeft het Sensorisch Profiel informatie omtrent vertraagd of fragmentarisch waarnemen (bij elk zintuig), het zintuiglijk geheugen en de manier waarop prikkels worden verwerkt.

 

Een afname is niet noodzakelijk. Soms is het voor omgeving en de persoon in kwestie duidelijk hoe de prikkelverwerking in elkaar zit. Voor ouders kan het anderzijds wel veel inzichten brengen in het waarom van bepaald gedrag.

 

Informatie

Praktische info

Een afname gebeurt aan huis of in de praktijk. Bij zeer jonge kinderen (onder de 6 jaar) zal dit enkel met ouders worden afgenomen. Vanaf 6 jaar kan de persoon in kwestie de vragen zélf beantwoorden.
In totaal duurt de afname 3 à 4 uur, wat verspreid kan worden over meerdere sessies (afhankelijk van het concentratievermogen)
Na de afname maak ik een uitgebreid verslag mét praktische tips, dat ik jullie bezorg. Er volgt uiteraard een terugkoppeling van de resultaten in een gesprek, waar jullie al jullie vragen kunnen stellen.

 

Tarieven rond afname vind je onder 'tarief'

Heb je vragen? Dan mag je me steeds contacteren

Sensorisch Profiel